Ha te is imádod a tésztaételeket, szereted az újdonságokat, de nem szívesen töltesz órákat a konyhában egy fárasztó munkanap után, akkor ezt a receptet imádni fogod!
Lepd meg a családot egy finom, meleg vacsorával, ami kevesebb, mint félóra alatt elkészül és garantáltan feldobja a hétköznap estéket!
Sőt, akkor is tökéletes választás, ha vendégeket vársz, de még hátra van a bevásárlás és takarítanod is kell, ezért minden perc számít vagy ha nincs ötleted a hétvégi baráti összejövetelre. Olvass tovább a receptért!
PESTÓS-TEJSZÍNES TÉSZTA CSIRKEMELLEL
Hozzávalók:
50 dkg penne tészta
1 dl olívaolaj
5 dkg parmezán
5 dkg fenyőmag
2 gerezd fokhagyma
2 marék rukkola
1 marék bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
só
bors
1 db csirkemell
1 dl száraz fehérbor
2 dl tejszín
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben főzzük, leszűrjük, majd a fazékba visszatéve melegen tartjuk.
Az olívaolajat, a parmezánt, a fenyőmagot, a fokhagymát, a rukkolát és a bazsalikomot robotgéppel pürésítjük, majd megszórjuk sóval és borssal.
A csirkemellet apró kockákra vágjuk, kevés olajon pirosra sütjük. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a bort, kiforraljuk belőle az alkoholt, majd hozzáadjuk a tejszínt, és sűrűre főzzük.
Végül hozzáöntjük a pesto szószt, és a pennét összeforgatjuk a kész mártással.
Reszelt parmezánnal meghintve tálaljuk!
Milyen tésztával készítenéd?
Tésztáinkat különleges eljárással készítjük és bronz eszközzel formázzuk. Ennek köszönhetően a felület érdesebb, rusztikusabb lesz és a tészta több mártást tud felvenni.
A hozzáadott zöldségek pedig gondoskodnak a magasabb rost és ásványianyagtartalomról, a végeredmény pedig egy könnyedebb, ízletesebb, egészségesebb tészta!
Készítsd el te is és válassz hozzá tésztát a Míves tészta kínálatából!