A tésztás ételeket nagyon könnyű elkészíteni, finomak, egyszerűek, és szinte bármivel kombinálhatóak. Éppen ezért olyan nagy kedvenc a tészta és annak minden formája. A változatos alapanyagok és formák pedig tovább növelik a variációk számát. Így ma már mindenki megtalálja a számára megfelelőt, legyen szó speciális diétáról, cukorbetegségről vagy valamilyen allergiáról. A természetes módon színezett tészták mindenki figyelmét azonnal felhívják magukra, hiszen nem csak finomak, de a tányéron is jól mutatnak. Nem mindegy azonban, milyen típust választunk…
Mi az a tricolore tészta?
A válasz nagyon egyszerű: a háromszínű tésztát hívják így, a nevét is innen kapta. Különböző ízesített porokkal készítik: a zöld spenót porból, a piros paradicsom porból készült, a sárga tésztáról pedig azt gondolnánk, hogy az a “sima”, eredeti tészta, de valójában sárgarépa porral készül!
A zöldség pornak köszönhetően a tricolore tészták tápértéke magasabb, mint a hagyományos tésztáké. Az ízük összetettebb, gazdagabb, és a belőlük készített étel is táplálóbb.
De nem ez az egyetlen előnyük. Színüket megőrzik a főzés után is, így vonzóbbak a tányéron az ízük pedig sokkal gazdagabb a megszokott tésztákénál, ezért a gyerekek is imádják.
Az elkészítésében nincs különbség: minden 100 g tésztát 7 g só/liter vízben kell főzni. A színüktől függetlenül ugyanannyi időre van szükségük.
Miben más a zöldséges tészta?
Sokan azt gondolják, hogy a kettő ugyanaz, de valójában jelentős különbség van a tricolore és a zöldséges tészták között.
Míg a tricolore tésztát zöldségporral színezik, addig a zöldséges tésztákba maga a natúr, főtt zöldség kerül! Emiatt előállításuk is hosszadalmasabb, de megéri a fáradtságot!
Miért jobb választás a zöldséges tészta, mint a hagyományos változatok?
- a zöldségek miatt sokkal több rost és vitamin kerül bele
- ezáltal segíti az emésztést
- fontos tápanyagokat tartalmaz
- kellemes, egyedi textúrát ad a tésztának
- gazdag antioxidánsokban
Akár te magad is elkészítheted otthon: főzd meg a zöldségeket, és mikor már jó puhák, hogy szinte szétporlad a kezedben, akkor pürésítsd őket. 1 kg liszthez 30 dkg zöldség szükséges.
A MÍVES tészták 30% zöldségtartalommal (spenót, sárgarépa, paradicsom, cékla) készülnek, kiváló minőségű durumlisztből.
Kiváló választás egy ízléses és szemrevaló menü alapanyagának, ha vendégeket vársz, vagy ha a gyerekeket szeretnéd rávenni a zöldségfogyasztásra. Akár formázhatod is a tányéron, játszva a színek szétválasztásával, egymásba fűzésével, és garantált a siker a legkisebbeknél is!
Válogass a durumlisztből készült magas zöldségtartalú tésztáink között!